Aloita tänään

1 min luettavaa

Kaikilla on vuorokaudessa sama määrä tunteja. Kuitenkin jotkut saavat enemmän aikaan kuin toiset. Mistä se johtuu?

Meillä kaikilla on yllin kyllin keskeneräisiä projekteja. Mikä estää meitä saavuttamasta asioita? Usein kaukaiset ja jättimäisetkin tavoitteet pelottavat. Kun maali ei siinnä näkökentässä, on toimeen tarttuminen usein hankalaa.

Katkaiset kuitenkin vitkastelun asettamalla tavoitteesi näkösälle eli purkamalla projektisi paloihin. Aseta maalisi kunnianhimoiseksi, mutta taklaa tavoitteesi pala palalta saadaksesi valmista.

Haluat varmasti, että sinut muistetaan ennemmin siitä, mitä saat valmiiksi kuin siitä, mitä kaikkea olet aloittanut. On helppo käyttää päiväkaupalla työaikaa sijaistekemiseen kun todelliset haasteet makaavat edessäsi. Tärkeimmät tehtäväsi ovat yleensä ne vaikeimmat. Vaikeimmatkin jutut ovat paloiteltavissa pienempiin kokonaisuuksiin, joihin on helpompi tarttua.

Älä kuitenkaan sekoita pienempiä kokonaisuuksia täytetehtäviin. Ne ovat yleensä sellaisia toimia, jotka eivät ole kiireellisiä, valmistuvat nopeasti ja vievät sopivasti aikaa – jotta tuntisit olleesi ahkera. Älä anna täytteiden hämätä sinua saavuttamasta suurempia tavoitteitasi vaan keskity vaikeampiin tehtäviisi ja tee ne hyvin. Erottaudut massasta tekemällä erottuvia asioita, et pelkästään paljon asioita.

Kuinka monta kertaa olet saanut mahtavan idean ja antanut ajan hapantaa sen? Veikkaan, että aika monesti ja sekös harmittaa. Olet antanut vallan sisäiselle kriitikollesi ja se on päättänyt jo etukäteen, ettei siitä hyvä tule kuitenkaan. Kun kuitenkin joku toinen tekee saman ja paremmin. Hiljennä kriitikkosi.

Jos se on tekemisen arvoista, tee se ensin suurella pensselillä ja parantele sitten kerta kerralta. Yksityiskohdat ovat tärkeitä, mutta ilman suurta kuvaa yksityiskohdilla ei ole merkitystä.

Nopeita tuloksia vai hitaita onnistumisia? Oikotietä onneen ei ole, mutta luopumalla hosumisesta saatat saada nopeitakin tuloksia. Jos odotat täydellistä hetkeä aloittamiseen, et saa koskaan valmista. Ei ole olemassa täydellistä hetkeä, joten voit yhtä hyvin aloittaa jo tänään. Tähtää kuitenkin aina maaliin. Kyllä maailmaan tekemistä mahtuu, mutta jos tulokset eivät ole sinulle selviä, eivät ne avaudu muillekaan ja homma jää kesken. Vauhdillasi ei ole väliä, kunhan suunta on oikea ja keskityt tärkeimpiin tehtäviisi.

Rakenna itsellesi positiivinen tapa asioiden aloittamisesta ja maaliin viemisestä. Paraskaan idea ei auta, jos jätät sen puolitiehen saati tekemättä. Saadaksesi enemmän aikaan, aloita vähemmän ja ota tavaksesi tehdä hieman enemmän valitsemissasi tehtävissä. Jäät mieleen vain tulostesi kautta, et keskeneräisten projektien takia. Voit voittaa tekemisen pelon vain hiljentämällä kriitikkosi, aloittamalla tänään ja viemällä projektisi maaliin.